Helgen

Helgen har jag till största delen tillbringat på Oxford Street med att shoppa och insupa julstämningen. De har nu stängt av stora delar av gatan för trafik för att alla männiksor ska få plats och sedan stå det små band och körer och sjunger julsånger här och där. Och det finns till och med ett mini tivoli för småbarn mitt på gatan, väldigt mysigt är det i alla fall. Förutom de mest populära affärerna som är helt PROPPFULLA med folk, det är lite cellskräck framkallande.
I lördags fick Anne Sofie med mig på en dansk julbazar med, det var bara danska männiksor där och alla pratade danska. Jag skämdes lite när jag var tvungen att prata engelska för det enda jag kan säga på danska är fløde och det kommer man ju inte så långt med. Jag fick med mig turkisk peppar hem i alla fall, som kostade 3 pund(!) per påse (ungefär 30 kr).
Jag är lite avundsjuk på att ni firar första advent idag, men adventsfika och ett tänt ljus, här firar man inte advent alls överhuvudtaget. Men jag har bakat lussekatter idag i ala fall, men det blir inte lika goda utan kesella så är det bara.

Charlie

Tror inte jag har postat någon bild på min lilla minsta skyddsling. Här är hon i alla fall den lilla Charlie.


Veckan

I tisdags kom Tanya hit och halsa pa, vi hade tankt ga till en pub uppe pa the heath. Men vi slopade dom ideerna for tjejig filmkvall istallet. Hon kanske ska flytta till Sverige nasta ar, eller aret efter det, for att ta sin masterexamen i design. For de ska hoja kostnaderna for att studera pa universiteten har, och sa sa jag att det nastan ar gratis i Sverige. Sa vi satt och surfa runt pa svenska universitet, och det blir nog Liu eller Goteborg uni i sa fall, skulle vara jatte kul att ha henne i Sverige. Hela norra Sveriges universitet stroks dock, da jag sa att det var typ -30 dar pa vintrarna ibland.
Bea var hemma och var sjuk igar, eller hon var forkyld och ville inte ga till skolan. Sa vi tande en brasa och somnade i soffan, det var ratt mysigt. Men vi hade vara smabrak, men vad kan man forvanta sig nar det bara ar hon och jag i 14 timmar?
BTW sa ar det ett billarm som har gatt i en timme har utanfor nu, det driver mig sakta och sakert mot vansinne.

Bonjour, こんにちは eller vänta...bor jag i London????

Jag har aldrig fattat grejen med suchi förut, men London har förvandlat mig till värsta suchiholicen. Dock utan räkor, bläckfisk och sånt. Det är väl det som jag har lärt mig ÄLSKA här i London, det och macrons. Japansk mat och franska bakverk, var tog njurpajen och all annan brittisk mat vägen? haha

Bra dag

Bea har uppfört sig soken prinsessa idag, inget bråk alls. Inte ens imorse när jag väckte henne eller när det var dags för att sova. Om varje dag kunde vara så enkel bara...

Igår åkte jag & Laura till ett museum som heter the Hunterian Museum, det är ett kirurgiskt museum kan man säga. Handlar om kirurgins utveckling i England, utställningar med skelett, vaxdockor, hjärnor på burk. Och sedan den typ roligaste, en man som har skänkt sin samling av missbildade/böldiga/allmänt mystiska ben och organ. Så otroligt äckligt men ändå intressant.

Mattelektion

Det är 16 dagar kvar till Evve kommer till London nu. Jag längtar otroligt mycket, ska bli så otroligt kul att få visa henne och bara umgås. Frida & jag måste bara bestämma vad av London vi ska visa henne, för man hinner tyvärr inte med alls mycket på en helg...

Det är 34 dagar innan jag åker hem för att fira jul. Under dessa 34 dagar måste jag handla julklappar....

Helgen

Helgen har varit en bra helg, fastän TFL försökte förstöra våra liv litegrann. Det var tre tubelinjer som fungerade igår. Det tog oss 3 timmar att resa hem, en hemresa till Frida som vanligtsvis tar 30 minuter. Men i alla fall julbelysningen var fabulös. Om det inte hade småregnat hade man verkligen kommit i julstämning.

BTW om ni vill veta åt jag upp en Big Mac & co på 5 minuter igår, måste vara något slags rekord eller hur? Jag var utsvulten helt enkelt.


Dunkla rum

Jag är inte säker på att jag har visat er mitt rum? Men nu har det i alla fall äntligen fått en touch of Sandra och det börjar kännas som mitt rum nu. Mycket ljus, fina lampor, trasmattor och sånt som Sandro gillar. Fotoväggen består dock bara av två ramar än, men det kommer så smånigom.




Så ser det alltå ut i mitt lilla vindsrum, eller lilla och lilla det är rätt stort. Ikväll ska jag åka in till London och kolla på julbelysningen och julskyltningen. Hoppas verkligen den uppfyller mina förhoppningar med bara för mycket lampor i alla träd och utsmyckningar över gatorna. haha. Efter det bär det av till Frida för lite tjejkväll.

Fairytale of London

Sitter barnvakt och passar på att komma i lite julstämning med glögg, julmust, julskum och pepparkakor. Varför bara nöja sig med halvjulstämning liksom. Plus att de tänder julbelysningen i hela London idag och börjar med kör, eller vad det nu är, på Trafalgar Square. Dags att börja tänka på julklapparsnart med kanske.
Så God Jul lite i förskott från London

Check out Daisy she’s a proper cow, a pedigree Friesian with know how

Nej, jag har inte dött. Det har bara inte funnits något att skriva om. Bea har varit hemma hela veckan och varit sjuk, hon har halvt drivit mig till vansinne. Lite bilder har jag tagit, så veckan får sammanfattas av dem helt enkelt.



I tisdags städade jag vårt skafferi, slängde ungefär hälften av alla saker för de var för gamla. Konserverburkar som gick ut i början av 2000-talet & massor öppnade förpackningar av samma sak. 3 oöppnade flaskor va niljexktrakt sm alla gick ut samma månad 2003. Si så där 10 st påsar med Angels Delight. Men det blev väldigt fint efter, men Jackie har redan börjat fylla upp skafferiet igen.

I torsdags kom Charlie över till oss istället och lekte lite eftersom Bea var sjuk. Charlie älskade alla nya leksaker och vägrade gå hem. Dom lekte inte så bra ihop dock, lite för stor ålderskillnad skulle jag tro.

 

I lördags åkte jag ut till Agnes & Frida i södra London. Vi beställde mat, invigde julkaffedrinkarna på Starbucks, tittade på lite fyverkerier (bonfire night), drack vin och hade allmänt kul. Idag tog vi en tripp til IKEA för at handla lite julsaker, äta mat och jag köpte rätt mycket saker till rummet. Nu känns det verkligen som mitt rum. :) Jag ska ta kort & visa er imorgon när tavlorna är uppsatta.

 

 

 


2 November

Tillbaka i London efter ett par underbara dagar i Linkoping. Otroligt skont att fa traffa alla och bara vara ett tag. Resan hem genom London var dock slitsam for det visade sig att tagstationen jag skulle byta tube pa var stangd sa jag fick bara mina tunga vaskor uppfor X antal trappor. Har fortfarande traningsvark i armarna.
Slangdes rakt in i vardagen igar igen igar, for Bea hade studiedag och vi tillbringade hela dagen med att leka och titta pa film. Sen pa kvallen var jag barnvakt at tva barn en gata ner, Varity och Harry. De var verkligen undantagen som bekraftar regeln om brittiska barn. De var snalla, gulliga, inte bortskamda, at inte dessert hela tiden och gick snallt och la sig nar det var laggdags.

Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0