.

Imorgon ska jag bara lämna Bea i skolan klockan nio, sen är jag ledig resten av dagen. Shop until you drop är det som gäller efter det, känns som jg är i stort behov av mer kläder. Hatar att inte ha alla mina kläder här...

Planer för helgen har jag inga direkta, tror det blir Roxy med Frida & hennes kompis Agnes imorgon kväll. Lördag så har Jackie sin 50 års fest, så jag ska dit en sväng om jag orkar, sen hem & gömma mig för alla tonåringar som ska vara här medans deras föräldrar firar Jackie. Kanske blir en tur till Brick Lane för lite vintage shopping på söndag, vem vet. Eller annars ska väl jag, Ann-Sofie & Michelle sitta utanför inspelningsplatsen, som alla 15 åringar, och hoppas på att få en glimt av Johnny Depp. Yes, han har anlänt till Greenwich nu. Han, alla hästar och poliser.

B the new S

Är snart Bea en liten kopia av mig? Tror så, randiga tröjor, kjolar, klänningar, rosetter och strumpbyxor. Gärna i svart & vitt. Jeans- sånt sysslar vi inte med, möjligtvis en dag i veckan
Jag är den enda som får välja hennes kläder med, så gilla det måste hon ju.



GRATTIS ÅSKAN

Idag fyller min lilla Åska 10 år. Saknar lillkillen sjukt mycket, önska jag kunde åka hem och säga grattis. Men det är lite långt för en dagsutflykt tyvärr.




 


Dubbelmoralens land

Föräldrar här, och då särkilt Jackie tror jag, har en konstig inställning till godis och snacks. Det är inte okej för barnen att under några omständigheter få ett glas läsk, men det är helt okej att äta chips till lunch, choklad bröd och chkladmuffins så snabbt man blir hungrig. Efterrätt får de med varje dag och något som kallas cheese strings, vilket i stort sett är ost blandat med socker. Nutella på mackan är också vardagsmat. De flesta barnen får inte godis på lördagarna heller för då kan de få hål i tänderna. Kom igen!? Får de inte hål i tänderna av chips, muffins, puddings, chokladbröd och allt det andra. Minst lika mycket socker i som ett par godisbitar. Skulle kanske vara bättre att hålla snacksätandet till en dag för deras tänders skull...

Alldels för mycket onödig information

Helgerna här i London är intensiva. I fredags var jag & Frida ute som sagt, på ett ställe som heter Roxy. Det är en bar/barskola och hälften av alla bartendrarna är svenska typ. Fridas kompis Carro jobbar där så vi stannade hela kvällen där och arbetade oss igenom drinklistan för typ gratis. Vi kom hem strax innan sex, sen upp klockan åtta för min del för att ta en energisk unge till balett och steppdans. Jackie har varit på Spa-helg så jag har haft hand om Bea. Undehöll henne med Hannah Montana och ICarly hela dagen innan jag kunde lämna henne på en sleepover . Spenderade kvällen med att kolla på TV med Michelle & halvsova. London tar musten ur mig.

Och idag har jag hört & häpna tvättat hela dagen typ. Och läst Camilla Läckberg, tack för den boken mamma. Den är jätte bra.

Bildbomb,

Okej, här kommer en liten bildbomb. Äntligen. Har ju bara skjutit på det i 3 veckor.

Beas mamma, Jackie med världens största blomma. Hon fyller 50 på tisdag, tänkte baka en fin tårta. Hur ska det sluta? Jag har då aldrig gjort en tårta...




Huset
Huste är ett fyra ovrums hus, litet men mysigt.
Gamalt & lite dragit är det med, men man överlever.

(klicka på bilderna så blir de större)










Freitag, Vendredi, Viernes and Friday

Jag sitter hos Frida i West Norrwood, eller är det North Westwood?, och dricker vin. Vi försöker beställa någon mat, men eftersom det finns 10000 köra-ut ställen här så tar det sin tid. Sen ska vi in till London till något ställe där Fridas kompis jobbar och träffa svenskar. haha
Frida lockar sitt hår fast det är halvstorm ute, det kommer bli rakt innan hon ens har hunnit tänka på att gå ut genom dörren. Men så länge hon är lycklig så är det ju bra.
Ha en bra fredag allihopa!

Tummen upp

Jag ska ut & möta upp Jemina, en tjej som bo på samma gata som mig, och hennes kompis Ruth. Jackie tyckter jag behöver känna lite fler "riktiga" Londonbor, så hon presenterar mig för alla hon kan komma på. haha. Men de verkar jätte trevliga så det ska nog bli roligt.

Tummen upp för att man i London kan gå på pub vilken dag i veckan som helst. Till och med söndagar & säkert julafton med. Det är alltid folk där helt enkelt.

BTW, vi har haft 25 grader idag. Wonderful!


Liten ankedot

En rolig sak, jag fick ett nummer av Jackie till en svensk au-pair, som bara bor en gata från mig. Jag hörde av mig till henne & vi träffades för en fika. Efter ett tag kommer vi fram till att hon är från Västervik och har sommarstuga precis utanför Rimforsa, haha. Jag har gått i skola med hennes kusiner och hon känner mina grannar. Vad är oddsen för det liksom. Vi tyckte först det var coolt nog att jag var från Linköping och hon från Västervik & sedan kommer det här. Så nu måste vi ju bli bra vänner bara för att det kommer vara så lätt för oss att träffas hemma i Svedala igen.

vardag

Jag håller på att ladda upp för en bildbomb, den lär komma så snart vårt bredband känner för att uppföra sig normalt igen. Men då blir det i alla fall lite bilder från huset & på Jackie, Jack & kanske Toby om jag kan övertala honom att vara med.
Mina dagar ser rätt så det samma ut just nu, inget särskilt. Lämnar Bea i skolan, går till engelska kursen, hem och stda lite och sedan hämta Bea och ibland Jack. Sen pugga lite, skypa med Madde och somna helt utmattad. Helgerna tillbringas med att utforska London. Hitta de bästa shoppingställena, men det kommer det också ett inlägg om när jag har tid...

.

MODERATERNA & ALLIANSEN BRA JOBBAT <3
SDs framgång är ett moln på himlen dock...

Jack

Jag tror inte jag har skrivit något om vem Jack är. Jack är en pojke från Beas parallell klass, som jag passar på tisdagar och torsdagar.Han är otroligt gullig och varken bortskämd eller så där bråkig som många pojkar i 6-års åldern är. Alltid när vi sitter och ritar ihop så målar han blommor med glitter på att ge till sin mamma. Hans mamma är finlandssvenska och hans pappa engelsk och så han han en liten syster på 2,5 år. Jag tycker det är roligt att mamman är finlandssvenska, för hon håller på att lära Jack lite svenska ord nu så att han ska kunna öva med mig. Så gulligt. Och sedan om det går bra så kan jag lära honom ännu mer, så sött att han vill lära sig.

torsdag

Finns det något roligare att göra en torsdagskväll i London än att skriva uppsats med Edelborg över skype? Tror inte det, jag kan inte komma på något i alla fall. ;)
Den här dagen hade en hemsk första halva. Med en Bea som vägrade gå till skolan, skrek, tjöt och ja ni vet det vanliga visan. Tillsist kom vi iväg i alla fall och sedan kunde jag komma  iväg till min engelska kurs. Hem i en rush, packa matsäck, gymnstikkläder och allting annat. Iväg och hämta upp Jack & Bea, ta en PROPPFULL buss med dom upp till gymnastikskolan. Att åka buss  är två barn, två kickbikar, två lunchväkor, två bookbags, två gymnasstikpåsar och min väska är inte det lättaste. Jag fattar inte hur alla mammor klarar av det, om jag någonsin får barn ska jag ha dom bundna i en lina kring min mage och så ska de bara få ha en väska var. Så det så. Det roliga är att alla tror att Jack & Bea är mina barn. Folk säger att jag har söta barn och att det är roligt att de är så nära varandra i ålder. Undrar hur gammal de måste tro att jag är...

Update

Tid är inget jag har gott om just nu, därför bristen på inlägg om London livet.

Jag har börjat skolan nu, eller skola och skola engelska kurs snarare. Kursen är fem dagar i veckan, 3 timmar varje dag, så vi borde ju lära oss något efter ett par veckor. För längre än så tänker jag inte ta kursen. För det första är det svindyrt och för det andra är jag redan i den högsta klassen, så det finns inte så mycket att sträva emot. (Och ja, ni läste rätt Sandra Maria Åkesson är med i den BÄSTA engelska gruppen. Det trodde jag aldrig skulle hända. haha)
Bea är som hon alltid är bortskämd men gullig. Hon försöker få sin vilja igenom hela tiden, tjuter & skriker men där emellan är hon gullig och kramig. På tisdagar och torsdagar har jag och Bea även sällskap av Jack, världens finaste namn, en pojke från hennes skolan. Nästan enklare att passa två än en.
Bilder kan ni inte få många nu tyvärr, för det är något fel med vårt bredband. Det vägrar ladda upp saker, streama saker och spela Spotify. Irriterande.

Helgen, i detalj ungefär

Har gått ett pa dagar sen jag uppdaterade här sist.

Helgen spenderades till största delen med Frida. Fredagskväll gick vi ut med två tyska tjejer, Michelle och Laura. Roligare har vi väl haft, men vi var i alla fall i Canarian Warf där de visade börsen på barerna. Alltid roligt., elller?? Sen en sväng till O2 arenan som trots att det var fredag var väääldigt tom. Lördag morgon löste Frida & jag melodikrysset (obs. vuxenpoäng) och skrev långa listor på vad vi vill ha från Sverige. På söndagen åkte jag & Frida in en sväng till centrala London, picknick på Trafalgar Square och lite shopping. Sen skulle jag ta migvhem med tuben, kom på rätt färg, men stationen där jag skulle byta till tåg var stängd. Så jag hamna helt fel, så istället gick jag till Themsen festivalen och mötte upp Michelle och en bunt tyska au-pairer. Jag vet inte om min engelska blev så mycket bättre, men min tyska blev det definitivt. haha


Beatrice


Two Welshies and a Swede.

Tanya, en tjej som bor hos oss ibland när hon jobbar i London eller letar lägenhet här, och hennes kompis har äntligen hittat en lägenhet. Det är verkligen en bedrift av dom att hitta ett förstahands kontrakt i centrala London, det är i stort sett omöjligt. Så vi firade med kladdkaka och rosa champange. Sen gick vi till Princess of Wales för att fira. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker om deras sätt att fira, vi spelade frågesport i 3 timmar. Tre tjejer runt tjugo, ett par glas vin,  & google, det är visst så man spenderar tisdagarna här i London.  Trots google fölorade vi rätt stort. haha
Imorgon kommer Frida hit, ska bli så skönt med lite svenskt umgänge. Vill kunna prata östgötska igen, dööh. Men innan det ska jag äta frukost på ett ställe som heter "The Garden of Pleasent" med tyska Laura, som tar lite hand om mig här i Greenwich, och hennes kompis. Alla här är så snälla, de börja prata med med en på gatorna. Mer sånt i Sverige, tack.

Hilarious

HAHAHA, klockrent. Eller vad säger ni?

Aldrig mer

Jag ska aldrig mer i hela mitt liv cykla in till London från Greenwich, så för er som sett fram emot en fin tur längs Themsen in till London kan glömma det. Jag tar båten, tåget eller bussen. Punkt slut, slutdiskuterat.
Jag kan knappt sitta ner så ont har jag, skulle ha haft ett par såna där gelébyxor. Jag har skadat mitt knä med. Det är farligt med motion

London anropar Sverige

Varför är ingen inne på skype!?

The Weekend

Beatrice är med sin pappa hela helgen, vilket betyder att jag har ledigt.
Idag åt jag först frukost med Laura, deutch au-pair, sedan ett besök på marknanden. Seriöst Jessy, du skulle se fudgen dom har här. De är stora som chokladkakor och det är nötter, marschmallows och annat på dom. Så otroligt gott, första tuggan innan man mår illa. Sen hittade jag en liten loppmarknad med smycken, kläder, porslin och sånt. Jackie sa att den har öppet varje lördag så jag funderar på att bli stammis. Ikväll var det bio, the inception. Otroligt bra film, har ni inte sett den se den!
Imorgon ska Jackie & jag göra något annorlunda, vi ska in till centrala London och cykla. För stora delar av centrala London är avstängd för biltrafik, det kallas the skyride. Man cyklar förbi Buckingham Palace och alla andra kända platser i London. Ska bli riktigt roligt.

Lovely

Idag har vi bara haft ett bråk Beatrice & jag och då gav hon sig nästan pinsamt enkelt. Hon tjöt och skrek bara i tre minuter. Jag börjar verkligen bli van att bara ignorera hennes utbrott och jag tror och märker att jag inte låter henne få som hon vill bara för att hon skriker.  Men nog om det, när hon inte har sina utbrott är hon en av världens gulligaste ungar och vi har mycket roligt ihop.
Det är rena rama sommaren här fortfarande, 20 grader och sol. Så när jag hämtat Beatrice från skolan gick vi ut Greenwich Park för en liten picknick. Vi bakade egna små söta muffins med rosa frosting och små blommor, i rispapper, på att ta med. Skönt att tillbringa eftermiddagen ute i solen.
Klicka på bilderna så blir det större. :]
Imorgon ska jag träffa en tysk au-pair för lite brunch, hon har lovat att visa mig runt lite mer. Hon är inne på sitt fjärde år hos sin familj här i London, så hon är lite ädre än mig typ 27. Sen ska Jackie & jag på bio på kvällen för Beatrice ska hälsa på Harry.

2-0

Beatrice har idag varit i särklass en av de mest jobbiga barnen jag har träffat. Vi har haft två stora bråk idag. Men hennes pappa sa att om jag är hård mot henne kommer hon få respekt för mig och lyssna på mig, hon bara testar mig nu i början.

När vi gick hem från skolan och jag inte ville dra henne på hennes kickbike upp för alla dessa gigantiska backar kom första vredesutbrottet. Jag drog hennes faktiskt upp för varannan backe, men jag hade min cykel med att släppa på med. Flera gånger stannade hon, vägrade fortsätta & tjöt som en stucken gris. Jag bara fortsatte gå, och tillsist kom hon efter. Men hon var jätte sur när vi kom hem. Men det gick över rätt så fort.

Nästa bråk var när hon skulle bada, hon vägrade. Sprang & gömde sig, grät och skrek. Hon ville titta på film. För att ens med våld kunna få ner henne i badet var jag tvungen att lova henne att få se film i fem minuter efter. Sen när dessa fem minuter gått, var det samma visa igen. Hon vägrade gå & lägga sig. Sprang runt, skrek, tjöt & sa att hon ville se klart filmen. Glöm det, tyckte jag och så blev det tillsist. Si så där en timme sent. 

2-0 till mig än så länge alltså

The last member of the family.

Idag har jag träffat den sista medelmen av Harrison/Duckworth family, pappa Harry. Men han & Jackie är skilda så han bor inne i centrala London där han jobbar som tandläkare. Han är jätte snäll men väldigt upptagen. Beatrice är hos honom varannan helg så då är jag helt ledig. Han är den som barnen lyssnar på verkar det som, så det är synd att han inte träffar dom oftare än varannan helg.



Min familj & lite londischa saker

Jackie är 50 år & ser inte det minsta ut som Jackie Kennedy tyvärr. Men hon är väldigt snäll & typiskt engelsk. Hon jobbar som lärare i konst, textil, mode & fotografi, så hon är rätt konstnärlig & inte så praktiskt. Att hon anställer en hantverkare för att montera ihop en IKEA säng kanske säger en del, att hon även tycker det är normalt att bara ha en borr & ingen hammare säger nog med en del.

Beatrice är som sagt 5 år & väldigt bortskämd. Hon ser dessutom ut som en trollunge som sagt. Hon tappade sin första tan idag & tycker hon är stor. Hon älskar att dansa runt runt med mig till musik, måla & leka med barbies. Hon går ingestans utan åker alltid på sin kickbike.

Toby är 14 år & en typsik tonårspojke. han är nästan alltid ute med sina kompisar, lite tyst & butter, han spelar många instrument & letar efter ett nytt band som han kan spela trummor i. Han äter HELA tiden, dels mat men sen direkt efter "puddings" eller kakor. Ändå är han smal, snacka om bra matsmältning.

Sen har vi Milly & Dennis, katterna som är så söta. Fast de är lika tjocka som Maddes Lillis. De älskar att be om uppmärksamhet på diverse sätt & vara på bakgården. De har redan mig runt sina lillfingrar, fast de inte har några. Milly & Dennis gillar inte rävarna som smyger runt mellan bakgårdarna på natten, de jamar & för ett fasligt liv. (och ja ni läste rätt, det finns rävar mitt inne i London tydligen.)

Nu till lite andra Londonischsaker.

Här har dom visst titt som tätt, cooking party för barnen. Typ som tuppawere. Mammorna  dricker tee & skvallrar i fem timmar. Medans barnen under ledning av en försäljare lagar olika maträtter, sen äter allihopa maten. Sedan köper mammorna de smarta redskapen innan de går hem. Väldigt populärt verkar det som, har redan varit på ett & vi ska ha ett eget i november.

Här offrar även halva sitt vardagsrum till barnen att ha som lekhörna, även fast de har egna rum fulla med leksaker. Allting ska vara väldigt pedagoksikt med, leksaker med addition, spanska franska och gud vet vad.

Imorgon kan vi ta lite om Greenwich. :)

Update

Nu är jag här i London, området är jätte fint. Beatrice är nog en av världens sötaste trollungar med ruffsigt hår & stora rådjursögon. Men hon är envis som en jag vet inte vad, och Jackie låter henne oftast få som hon vill. Lite bortskämd så där.
Tänkte att jag tar & skriver i kväll om familjen & hur jag har det ikväll. Kanske lite bilder från Grennwich också.

Jag saknar alla er där hemma jätte mycket, det är så konstigt att vara i en stad där man inte har en enda kompis & där alla kör bil på vänstersida av vägen

Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0